Fuldkorns speltpandekager


Jeg elsker pandekager. Mærkeligt nok er det ikke noget specielt internationalt fænomen. Danskere bliver som regel begestrede ved tanken om pandekager, men når jeg laver det til italienere eller tyskere, så er virker de nærmest skuffede. Tjah, men jeg elsker dem, og kan slet ikke få nok. Jeg kan bedst lide dem med fuldkornsspeltmel, og så er de også sundest. Nedenstående opskrift er til en halvtyk dansk pandekagedej, hvis man vil have dem tyndere og mere crepé – agtige, så tilsæt bare lidt mindre mel.

15 fuldkorns speltpandekager

  • 2 øko æg (jaja, man skal jo lige påpege det)
  • 2½-3 dl fuldkorns speltmel
  • 6 dl mælk, evt. halvt soya, halvt skumme (det smager bare bedst)
  • kardemmome
  • evt. 1 spsk sukker

Det er ikke kvantefysik, man blander bare alle ingredienser sammen, og pisker godt. Ideelt set skal man lade det stå i 1-1½ time i køleskabet. Jeg er altid for utålmodig. Varm en slip-let pande til middelhøj varme (hvis du har en), og øs en lille sovseske pandekagedej på panden. Drej hurtigt panden, så dejen fordeller sig. Vendt til dejen er størknet helt, så se om du kan få en paletkniv under den, og vend pandekagen (det er nu du skal putte ost eller chokolade, hvis du vil have det skal smelte). Giv den meget kortere tid på den anden side, og tag den derefter af. Forsæt med resten af dejen til du har brugt det hele

Fyld
Man kan putte så mange gode ting i en pandekage. I dag brugte jeg gedeost, tomat og basilikum, og, til dessert, banan, usaltede cashewnødder og rosiner. Det er nok mest klassisk med syltetøj og sukker. Bare ost, er også godt..
Banan, cashewnødder og rosiner på pandekage

Reklamer
  • Trackback are closed
  • Kommentarer (10)
  1. Mega god opskrift, har brugt den to gange nu og den fungerer bare. Tak :-)

    • Anja
    • 23. juni 2012

    Kan ikke få pandekagerne til at hænge sammen på panden, hvad gør jeg mon galt?

    • Maria
    • 5. december 2012

    Hej Anja. Jeg havde også besvær med strukturen af pandekagen. Prøv at putte et æg mere i og så kun 5 dl mælk. Det hjælper:-)

  2. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote
    the book in it or something. I think that you can do with some pics to
    drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog.
    A fantastic read. I will definitely be back.

  3. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

  4. It’s remarkable to visit this web page and reading the views of all mates regarding this paragraph, while I am also zealous of getting experience.

  5. This site definitely has all of the information I
    wanted about this subject and didn’t know who to ask.

  6. You’re so interesting! I do not believe I’ve read something like this before.

    So good to find somebody with some original thoughts on this issue.
    Seriously.. many thanks for starting this up.
    This site is one thing that is needed on the web, someone with a
    bit of originality!

  7. Hi there, just wanted to tell you, I enjoyed this post. It was practical.
    Keep on posting!

  8. Hi! This is kind of off topic but I need some
    guidance from an established blog. Is it very hard to set
    up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking
    about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Cheers

Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: