Pasta Puttanesca


Pasta alla prostitution? Ja, mærkeligt, men det hedder denne her pastasovs altså. Om den smager som noget en prostitueret i italien ville lave, må være op til din egen fantasi. Det er en super hurtig og nem pastasovs, den smager enormt godt, og den er nem at lave vegansk. Faktisk ville jeg påstå at den ikke er egnet til et lag ost, syren i oliven og kapers er bare nok i sig selv. I den oprindelige opskrift er der tilføjet ansjoser, men til vegetare/veganere kan de jo bare udelades.

  • 1. klat olivenolie
  • 1 løg hakket fint
  • 2 fed hvidløg hakket finere
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 mellemstort glas oliven
  • 2 spsk kapers i lage
  • evt. lidt tørret chilipulver
  • evt hakket persille
  • lidt salt (smages til med)
  • cirka 200 g pasta

Fyld massere af vand i en stor pastagryde, tilføj generøse mængder salt, og tænd for varmen. I en anden, mere beskedes gryde, svits løg og hvidløg til det er let gennemsigtigt i olivenolien. Tilføj evt.  chili (hvis det skal bruges). Tilsæt de hakkede tomater. Lad sovsen koge muntert (middel varme), mens du dræner, og evt hakker oliven, renser og hakker persille, og dræner kapers. Når pastavandet koger, tilsættes pasta til vandet. Læs på pakken hvor lang tid det skal koge, men tjeck altid 2-3 min. før (ved at smage). Tilsæt 5-7 min før pastaen er færdig,  kapers, persille og oliven til sovsen. Smag sovsen til med salt. Når pastaen er kogt færdig, drænes den, og tilsættes med det samme sovsen, som den vendes rundt i. Den skal serveres med det samme.

Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: