Risotto med tomat og mozzarella


Risotto er tit min mands yndlingsret, hvis man spørger ham (desværre har han virkeligt ikke hukommelse for mad, så han vil bedyre aldrig at have smagt ting vi spiser flere gange om måneden..). Og det er da også en super ret.. Jeg har forsøgt at lave den med fuldkornsrisottoris, da man faktisk kan få sådan nogle nu. Og det tager simpelthen for lang tid. Over 20 ekstra blev det til, så jeg har slækket lidt på mit fuldkornskrav i denne ombæring. Man kan lave risotto med et utal af ting, denne her er virkeligt meget mild og enkel. Som man kan se, så trævler mozzarellaen en del

  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille gult løg
  • 1½ – 2 dl risottoris, alt afhængigt af sultniveau
  • lidt olivenolie
  • 1 stort glas hvidvin
  • bouillon
  • friske modne tomater
  • 1 klump god mozzarella, gerne bøffelmozzarella

Varm bouillon i en lille gryde. Hak løg og hvidløg fint. Svits det i olivenolie i en anden, lidt større gryde, og når det er let glaseret, tilføj ris, og lad dem suge olien (men ikke blive brune). Gryden skal være på middelvarme. Tilsæt hvidvin, og rør regelmæssigt til det er absorberet. Det må ikke buldre-koge. Tilsæt derefter en grydeske bouillon ad gangen, og lad det blive absorberet af risen. Der skal røres regelmæssigt, men ikke nødvendigvis konstant. Fortsæt til risen er lidt blødere en “al dente”, og ligger i en dejlig tyk sovs af bouillonen. Risotto tager den tid, risotto tager, så vær tålmodig. Tilsæt de hakkede tomater og mozzarella i stykker. Nogle mennesker tilføjer en ordentlig klat smør til risotto, personligt synes jeg det er mere end overflødigt. Revet pecorino eller parmasan er en mulighed, ligesom frisk basilikum er dejligt i denne risotto

Reklamer
  • Trackback are closed
  • Kommentarer (1)
  1. Fantastic submit we as well as thanks for the details.

    Schooling is definitely a sticky subject. Nonetheless,
    remains on the list of major subjects of our time. I value this post and look toward extra.

Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: