Wannabe kinesisk nudelsuppe


I Milano i det kinesiske område, og i San Francisco .. I china town kan man, som sådan et alene måltid, få enorme skåle med suppe. Der er frisklavede nudler med bid i, grøntsager som kun lige er kogt til perfektion og evt kød skaldyr og eller tofu. Det ligger i lag, og det er næsten umuligt at blande skidtet, og man kan smage til med eddike, soya og evt andre ting. Det er et genialt måltid. Mættende, men fuld af sprøde grøntsager og massere af vand så man ikke går rundt og er oppustet hele dagen. Nudlerne giver suppen nok energi til at mætheden faktisk holder, og fra den tid hvor kød var på menuen, var det noget der var i i meget små, men tilfredstillende mængder.
Fik enormt meget lyst til den suppe, og da vores lokale kinesiske restauranter er … Meget ringe, var eneste mulighed at lave det selv. Denne her udgave blev rigtig god, og jeg undlod lagene, så man kan få lidt af hvert på skeen eller spisepindene hver gang, eller når man lyster. Det her er en skrømte suppe, så der er ikke præcise mængdeangivelser. Smag til, og se hvordan du foretrækker den.

Min. 1 liter rigtig god fond. Gem og frys de træge ender fra asparges, bladene (ikke blomsten) fra artiskok, rensede svampeender, etc.. Man kan også bruge en terning til nøds. Kog den med store stykker uskrællet ingefær og

“Friske” kinesiske nudler.. Eller noget andet nudlet man har lyst til. Her er det boghvede nudler, friske

En kål familie grøntsag: kinakål, choy sum, bok choy, gai lan eller måske noget så ordinært som hvidkål. Jeg brugte gai lan og rødkål (altså, råt, ikke)

Andre grøntsager. Her er det grønne bønner, sukkerærter og revne gulerødder

Evt. Tofu som er kogt forsigtigt fem minutter i usaltet vand

Forårsløg

Risvin (eller sherry)

Ristet sesam olie (den der lugter stærkt af sesam)

Soya

Evt. Chinkiang eller risvineddike (super lækkert)

Evt. Frisk koriander, finthakket

Evt. Chiliolie (rist forsigtigt lidt chilipulver i smagsneutral olie til det bobler, lad det stå en dag eller så)

Hak grøntsagerne som det lyster, og kog så dem der evt skal have lidt længere i fonden, nudler og resten af grøntsagerne i, giv dem kun et minut, og server med det samme. Drys med forårsløg, sesam olie og evt. Andre smagsgivere.. Spis med pinde og så evt ske (eller drik af skål) stort set umuligt at spise med europæiske spiseredskaber.

20121129-132659.jpg

Reklamer
Der er lukket for kommentarer.
Reklamer
%d bloggers like this: