Selleri i soya og eddike


Jeg kan bare ikke huske hvor jeg har opskriften på denne ret fra. Den er super enkel, og enormt hurtig at lave. Den er kinesisk, og passer godt som tilbehør til stort set alt kinesisk. Den lyder måske for enkel til at være lækker, men jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke kan lide den sure, salte, sprøde smag. Man kan nemt lave den en dag i forvejen, eller gemme rester til dagen efter. Det bliver sellerien bare endnu bedre af. Man kan også udelade ingefær, og lave den samme ret med agurkestænger.

  • En halv pakke selleri
  • 2 spsk soya
  • 1½ spsk riseddike, eller lagereddike
  • finthakket ingefær efter smag
  • nogle dråber sesamolie (kinesisk) – bare en mulighed

Skyld sellerien grundigt. Skær den i en skæv vinkel, i cirka ½ cm tykke skiver. Bland soya og eddike i en skål der kan holde det hele. Smag på dressingen. Den skal være salt og syrlig, men ingen af delene skal overvælde. Drys ingefær i efter smag, og vend omhyggeligt sellerien i blandingen. Retten bliver bare bedre af at stå og trække. Lige inden serveringen, kan man dryppe med lidt sesamolie.

Der er lukket for kommentarer.